Actueel

Twee keer per dag tanden poetsen met een tandpasta met fluoride is de basis voor een gezonde mond. We testen 18 tandpasta’s. En wat blijkt? Een dure tandpasta is niet nodig. Met de Beste Koop poets je al voor 1 cent per poetsbeurt.

Tandpasta test 3 highlights

  1. Tandpasta hoeft niet duur te zijnEen tube tandpasta heb je al voor minder dan een euro, maar kan ook meer dan 5 euro kosten. De prijs per poetsbeurt is minimaal 1 cent en in het duurste geval 16 cent, als je 2 ml per poetsbeurt gebruikt. 
  2. Stoffen om te vermijdenSteeds meer mensen hebben aandacht voor de ingrediënten van de persoonlijke verzorgingsproducten die ze gebruiken. In tandpasta is dat ook een goed idee. Stoffen waar wij extra op gelet hebben zijn sodium lauryl sulfate (SLS), limonene, zinc oxide (ci77947), titanium dioxide, triclosan en PEG-40.
  3. Tablet het proberen waardWie het milieu een warm hart toedraagt is ze vast al wel een keer tegengekomen: tandpastatabletten. Ook deze hebben we getest. Je neemt er één per poetsbeurt, kauwt daarop en poetst met een natte tandenborstel.

conclusie consumentenbond

Om voedingsresten en tandplak te verwijderen, heb je naast de beweging van je tandenborstel een goede tandpasta nodig. Een goede tandpasta:

  • Maakt plak los.
  • Biedt bescherming tegen cariës.
  • Houdt je tandvlees gezond.
  • Vind je fijn om te gebruiken.

Bron: www.consumentebond.nl/tandpasta