Actueel

Slechter gebit door lockdown
De lockdown heeft hard ingehakt op het gebit, dat zien tandartsen en mondhygiënisten. Door het thuisonderwijs misten kinderen hun vaste tandenpoetsmoment én aten ze meer tussendoortjes. En ouderen gaan pas langzaamaan weer naar de tandarts om hun gebit te controleren nu ze een prik hebben. 

Zo is door de lockdown bij veel kinderen de structuur weggevallen doordat ouders thuis werkten en kinderen niet naar school gingen. Hierdoor schoot of schiet het tandenpoetsen er soms bij in. Ook eten kinderen meer tussendoortjes, waardoor er meer suikermomenten zijn, dus ontstaan sneller gaatjes in het gebit.

Kinderen hadden en hebben door het thuisonderwijs minder ritme in hun dag en dat ging ten koste van het tandenpoetsmoment voor school. Ook waren kinderen meer thuis, waardoor er meer eetmomenten met suikers zijn. Voorkom gebitsproblemen door trouw op controle te komen.”

Bron AD.nl

Visual