Actueel

Onzichtbare beugels voor een stralende lach

Bent u ontevreden over de stand van uw tanden en voelt u zich daardoor onzeker? U kunt hier vrij eenvoudig iets aan doen, zonder te kiezen voor een vastzittende beugel.

Wij behalen mooie resultaten met de zogenoemde onzichtbare beugels. Deze beugels zijn nagenoeg onzichtbaar, worden op maat gemaakt, zijn uitneembaar en laten op korte termijn resultaat zien.

Onzichtbare beugels, hoe werkt het?

Tijdens een consult bespreken we uw wensen en mogelijkheden. Om de onzichtbare beugel te kunnen maken, hebben we een 3D scan van uw gebit nodig om een compleet beeld van uw gebit en kaak te krijgen. Wij kunnen u met deze scan ook al een beeld geven hoe het eindresultaat er straks uit zal zien. 

Deze 3D scan wordt bij ons in de praktijk gemaakt en is geheel pijnloos. De scan wordt vervolgens naar een lab gestuurd, waar een reeks bitjes voor u op maat worden gemaakt. Deze bitjes zijn van elastisch thermoplastisch materiaal en u draagt ieder bitje gedurende twee weken. Tijdens het eten en drinken kunt u de bitjes uitnemen en voor het beste en snelste resultaat adviseren wij u de beugel 22 uur per dag te dragen.

De onzichtbare beugel zorgt ervoor dat de positie van de tanden beetje bij beetje worden gecorrigeerd. Wij zien u graag 1x per maand voor controle in onze tandartspraktijk. De behandelingsduur neemt 3 – 9 maanden in beslag, afhankelijk van uw wensen en behoeften. Tijdens een intake kunnen wij een schatting maken van de verwachte duur van de behandeling.

Wilt u meer informatie over onzichtbare beugels? Maak een afspraak!